';
side-area-logo

Yhteistyötä OTE-Hankkeen kanssa

Yhteistyötä OTE-Hankkeen kanssa

”Kun asiakas saa apua sanoittaa omaa elämää ja  määrittelee itse keskusteltavan aiheen, päästään asian ytimeen nopeammin.”

 

Ohjaustyössä harvoin tulee enää kohdanneeksi ajatusmaailmaa järisyttäviä koulutuksia. Lisä- ja täydennyskoulutukset ovat likimain samoja vuodesta toiseen, kouluttajat ja otsikot vain muuttuvat. Koen, että olen saanut uuden työkalun. Trigenda® on nerokas kaikessa ”yksinkertaisuudessaan”, vastuu ei ole yksin ohjaajalla, vaan se kannetaan yhdessä asiakkaan kanssa niinkuin moni muukin asia keskustelujen aikana. On hyvä muistaa muistuttaa itselleen, kenen asioita ollaan hoitamassa ja millaisilla resursseja hänellä on oman elämänsä eteenpäin viemiseksi. Pinttynyt asetelma, että työntekijänä pitäisi osata esittää oikeat kysymykset ja vieläpä ohjata ratkaisuihin, on usein hakuammuntaa. Kun asiakas saa apua sanoittaa omaa elämää ja  määrittelee itse keskusteltavan aiheen, päästään asian ytimeen nopeammin.

Trigenda®  menetelmää käytettiin välineenä toiminnan kehittämisessä. Työskentelyssä avattiin perustehtävää, toiminnan vahvuuksia, kehittämisen paikkoja ja arvoja. Toimintakentän muutokset ajaa alalla toimivia tahoja punnitsemaan omaa osaamistaan ja palveluiden myymistä sekä markkinointia. Kehrän toiminnassa, kuten varmasti monessa muussakin, on tarjolla hyvää ja laadukasta palvelua asiakkaille, mutta sen näkyväksi tekeminen onkin vaikeampaa. Omalle työlleen tulee sokeaksi, ja peilaaminen ulkopuolisen tahon kanssa voi kirkastaa ajatuksia ja muistuttaa mieleen, mitä/ ketä varten olemme oikeasti olemassa. Jatkotoimenpiteinä työskentelylle asetettiin tavoitteet niin ajallisesti kuin sisällöllisesti.

Lopputulemaa: Trigenda® taipuu monenlaiseen työskentelyyn ihmisestä tai yhteisöstä riippumatta. Sen avulla aukenee mahdollisuus tasa-arvoiseen keskusteluun; keskusteluun jossa asioista puhutaan omasta näkökulmasta ja kokemuksista käsin. Trigenda® ei tarjoa valmiita vastauksia, mutta se tarjoaa myös välineet löytää vahvuuksia, keksiä ratkaisuja ja saavuttaa itselleen asetetut tavoitteet. Suosittelen menetelmän käyttämistä lämpimästi.

Heli Ihanainen 
Projektipäällikkö, OTE-hanke,
Kehräkumppanit ry

On ollut ilo tehdä yhteistyötä, joka on ollut monipuolista ja olemme saaneet yhdessä suunnitella työntekijöiden kanssa toimivia työtapoja yhdessä työllisyyden edistämiseksi. Kehrän osaavat työntekijät ovat ennakkoluulottomia kokeilemaan uutta. Yhteistyö on ollut palveluita ja koulutusta. 

Salla Gummerus ja
Heli Heino
Trigenda Oy

Masa