';

Laita hyvä kiertämään

 

Ihmisten sitouttaminen, työyhteisön sitouttaminen, osallistaminen erilaisiin prosesseihin, toimiva vuorovaikutus. Jotta homma toimii, tarvitaan aitoa yhdessäolemista, luottamusta. Syvempää luottamusta, sitäpä siis lisää. Mutta mistä? Ja miten? Kuinka ja millaisin keinoin vahva perusta luottamukselle ja yhdessä tekemiselle rakennetaan? Vuorovaikutuksen ja luottamuksen rakentamisessa huomioon otettavia tärkeitä pilareita on useita.

Nyt ajattelin kuitenkin keskittyä arjen pieniin tekoihin, pieniin palveluksiin sekä aitoon haluun auttaa. Siihen, mitä jokainen meistä voi tehdä yksilöinä. Tähän pohdintaan minut ohjasi katsomani video “5 minuutin palveluksista” (Five-Minute Favor). Kuinka tällaiset 5 minuutin palvelukset voivat rakentaa luottamusta ja ennen kaikkea menestystä niin yksilö- kuin yhteisötasolla?

Five-Minute Favor – mitä tarkoittaa käytännössä?

Pieniä tekoja arjessa, joiden avulla voidaan tuoda suunnaton määrä lisäarvoa toisen henkilön, vaikkapa sitten työkaverin, arkeen. Nämä arjen pienet palvelukset voivat olla annettua aikaa, konkreettisia tekoja tai verkoston hyödyntämistä. 

Mikä parasta, toisen auttamiseksi ei tarvita suuria, kalliita operaatioita. Vaan arjen tekoja.

Pysähtymistä, aitoa kohtaamista ja kuuntelemista. Pieniä tekoja. Osoitusta siitä, että haluaa toiselle hyvää. Uskon, että aidolla olemisella saadaan rakennettua vahvaa perustaa, joka kestää aidosti yhdessäolemisen sekä myös yhteentörmäykset.

Edelleen pehmeitä arvoja joutuu välillä perustelemaan. Kuitenkin yksintekemisen, itsekeskeisyyden, kilpailun ja vertailemisen maailmasta siirtyminen kohti jakamisen sekä auttamisen ideologiaa vie kohti menestystä, tuo paremman fiiliksen ja tukee aidon sekä perustaltaan kunnossa olevan toimivan yhteisön ja toimintakulttuurin luomista.

Me olemme saaneet paljon ympärillä olevilta ihmisiltä. Aikaa, tukea ja apua.

Kenelle sinä voisit tarjota apuasi?

Ehkäpä sparrausta, tukea, olkapäänä olemista, oikeiden ihmisten osoitetietoja, toisen henkilön työlistalta muutaman tehtävän nappaamista omalle työlistalle? 

Ryhdy arjen sankariksi. Laita hyvä kiertämään!
Heli

 

Aiheesta lisää.

https://journal.thriveglobal.com/the-power-of-the-five-minute-favor-1c448173da13

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in